Veel gestelde vragen

Corona: Waar moet ik op Vlieland rekening mee houden?

Op Vlieland zijn een aantal maatregelen getroffen om de hoogseizoendrukte in goede banen te leiden gedurende deze Coronacrisis. Een van de meest opvallende maatregelen is het fietsvrij maken van de Dorpsstraat dagelijks van 12:00-22:00.
Hierdoor ontstaat meer ruimte in de Dorpsstraat waardoor er meer mensen veilig kunnen verblijven. Er lopen gastheren en -dames door de Dorpsstraat om e.e.a. te begeleiden.

De Gemeente Vlieland heeft hiervoor een informatiebrochure laten drukken die mensen bij de VVV en de fietsenverhuurders krijgen. U kunt deze brochure in PDF-vorm hier ook al vast inzien.

Naast speciale maatregelen voor Vlieland gelden ook de landelijke regels op Vlieland. Zoals: Houdt 1,5 m afstand van mensen, Vermijd drukke plekken (zie ook de Druktekaart in de Vriend van Vlieland App); blijf thuis als u ziekteverschijnselen heeft.

Op de veerboot en in de terminals is het dragen van een mondkapje verplicht. Er zijn geen beperkingen meer voor het aantal personen aan boord, maar het vermijden van drukke boten is nog steeds aan te raden. Er varen nog steeds meer boten dan normaal. Bekijk daarvoor de dienstregeling met een drukte-indicatie.
Vooraf boeken is zeker aan te raden.

Kan ik ook met drie personen naar de studio toekomen?

Helaas is de studio niet groot genoeg om drie gasten te kunnen huisvesten. Als u met drie personen of meer naar Vlieland wil komen dan heeft u meer plezier aan uw verblijf indien u een bestemming vindt die daar geschikt voor is.

Kan ik mijn hond (huisdier) ook meenemen?

Wij willen graag dat iedereen het zo veel mogelijk naar zijn zin heeft in de studio. In verband met hygiene, allergien accepteren wij geen huisdieren.

Wanneer kan ik terecht in de studio?

De studio is op de dag van aankomst vanaf 15:45 (of direct nadat u van de veerboot af komt) voor u beschikbaar. Op de dag van vertrek dient u de studio om 10:30 te hebben verlaten. Wilt u alvast eerder naar het eiland komen of een latere veerboot voor de terugreis nemen. Dat is geen probleem. Uw bagage kunnen wij wel ondertussen voor u beheren. Geeft u dit dan wel graag van te voren aan.

Mag ik ook roken in de studio?

Het is in de studio niet toegestaan om te roken. Buiten op uw terras is dat wel toegestaan.